Positivo Studio

Najčešće zablude o depilaciji šećernom pastom! Raskrinkajmo mitove!

Za one koji ne znaju, depilacija je postupak uklanjanja neželjenih dlačica sa tijela koji je neizostavan dio brige o sebi, higijene i ljepote mnogih ludi diljem svijeta. Jedna od popularnih i najprirodnijih metoda depilacije je depilacija šećernom pastom ili još zvana egipatska depilacija. Iako je ova tehnika jako učinkovita i gotovo bezbolna ,postoje mnoge zablude i mitovi koji se vežu za ovaj postupak. U ovom blogu ćemo raskrinkati neke od najčešćih zabluda o depilaciji šećernom pastom i pružiti Vam točne informacije o ovoj metodi depilacije.

ZABLUDA BR.1

Da je depilacija šećernom pastom užasno bolna, jedan je od najvećih mitova o depilaciji šećernom pastom. Istina je da svaki pojedinac ima različiti prag tolerancije/osjetljivosti na bol, ali mnogi korisnici depilacije šećernom pastom tvrde da je upravo ovaj postupak manje bolan od drugih metoda depilacije poput depilacije voskom ili depilacije vrućim voskom. To je najviše zbog toga što je jako važno koju pastu izabrati za koju vrstu dlačica i za koje područje, te način tehnike koju izvodi stručno  educirana osoba i zbog toga što jedno od glavnih svojstava šećerne paste je lijepa konzistencija koja se ne lijepi za kožu ,već za odumrli sloj stanica na koži i dlaku, zbog čega se smanjuje nelagoda pri samom odstranjivanju dlačica.

ZABLUDA BR.2 

Šećerna pasta uzrokuje urasle dlačice. Urasle dlačice veliki su problem kod mnogih metoda depilacije, ponekad uključujući i šećernu pastu. Međutim, redovitom depilacijom, bez korištenja britvice i drugih metoda između depilacija, pravilnom pripremom kože prije depilacije i pravilnim izvođenjem same depilacije može se značajno smanjiti rizik od urastanja dlaka, ako ne i u potpunosti riješiti. Redoviti peeling i hidratacija kože nakon depilacije isto tako pomažu u sprječavanju uraslih dlačica.

ZABLUDA BR.3

Šećerna pasta je samo za žene. Još jedna česta zabluda je da je depilacija šećernom pastom samo za žene. To nije istina. Depilacija šećernom pastom je pogodna i za muškarce. Mnogi muškarci odlučuju se ukloniti svoje neželjene dlačice sa leđa,prsa,ispod pazuha upravo ovom metodom, jer je učinkovita, manje bolna, i pruža dugotrajne rezultate. Bez obzira na spol, šećrna pasta je sigurna i učinkovita opcija za uklanjanje dlačica.

ZABLUDA BR.4

Šećerna pasta može oštetiti kožu. Ova zabluda proizlazi iz nedostatka znanja i iskustva o pravilnoj uporabi šećerne paste. Zato je važno da ne eksperimentirate u kućnoj radinosti, pogotovo na osjetljivim područjima, sa pastama iz maloprodaje. Za to postoje stručno osposobljeni ljudi, a ukoliko želite i Vi možete naučiti pravilno i kvalitetno izvoditi depilaciju šećernom pastom na našim stručnim edukacijama.