Positivo Studio

Zašto je masaža danas potreba, a ne luksuz?

Masaža je postala neizostavni dio današnje kulture, brige o zdravlju i wellnessu. Sve više ljudi shvaća koliko je važna masaža za održavanje optimalnog zdravlja i vitalnosti. Iako se neki i dalje možda pitaju jesu li masaže luksuz ili potreba, istina je da masaža danas spada u kategoriju nužnih aktivnosti za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. U ovom blogu objasnit ću Vam zašto je masaža danas potreba , a ne luksuz.

Jeste li znali da masažom smanjujemo stres i anksioznost? Stres i anksioznost su neizbježan dio današnjeg modernog života. Masaža je jedan od najboljih načina za smanjenje stresa i anksioznosti. Masaža može pomoći u smanjenju razine kortizola( hormona stresa) u tijelu, što u konačnici dovodi do opuštanja i smanjenja napetosti i grčeva u mišićima. Osim toga, masažom također potičemo otpuštanje endorfina, prirodnih kemikalija tijela koje smanjuju bol i poboljšavaju raspoloženje.

Poboljšava se cirkulacija krvi. Loša cirkulacija krvi dovodi do mnogih zdravstvenih problema, uključujući bol u mišićima i zglobovima, glavobolje, nesanicu i umor. Masaža pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi tako što povećava dotok kisika i hranjivih tvari u stanice i tkiva tijela. Također vrlo dobro pomaže u otklanjanju toksina i otpadnih tvari iz tijela. 

Masaža je vrlo učinkovita u smanjenju bolova u mišićima i poboljšava fleksibilnost zglobova što smanjuje rizik od ozljeda i pomaže u održavanju optimalnog zdravlja zglobova. Isto tako masaža je odlična za ublažavanje bolova u leđima, vratu, ramenima, rukama i nogama. Poboljšava san. Dobar san je ključan za održavanje optimalnog zdravlja i vitalnosti. Obzirom da masaža spušta razinu stresa i napetosti u mišićima i potiče otpuštanje hormona melatonina od iznimne je važnosti za poboljšanje i kvalitetu sna. 

Osluškujte svoje tijelo i pružite mu ono što mu treba. Ne zaboravite, vaše tijelo je jedino mjesto u kojem živite gdje god bili.